Oppskrifter

Bacalao a la O&CO Ålesund

4 ryggstykker klippfisk a 200 g
1 pk semitørket tomat (OCO)
1 pk sorte oliven (Tanche OCO)
2 paprika (rød og grønn)2 gul løk
2 sjarlottløk
1 kinesisk hvitløk
3-4 dl olivenolje – fruktig (OCO)
1/2 dl chilliolje (OCO)
2 ts urtemix for fisk
persille
2 dl hvitvin

Del løk og paprika i stykker, finhakk hvitløken og la det surre litt på tørr panne. Skru ned litt på varmen og tilsett oljen, deretter hvitvin, og la det hele surre i ca 5 min. Tøm alt i en ildfast form, og tilsett oliven og semitørket tomat. Stek i 20 min. 180-200 g. Legg fiskestykkene på bunnen i formen. La formen stå i 15-20 min. til (samlet 40 min) i ovnen, eller når fisken er ferdig (når det bobler og dufter). Strø klippet persille over før servering, og server med grov potetmos med parmesan og trøffelolje.

Kamskjell marinert i olivenolje og krydder

Ingredienser for 4 personer

12 store kamskjell
8 ss Ravida olivenolje O&CO
2 ts tomat og sitron med mandler- krem O&CO
1 ts tomatpulver O&CO
1/2 ts urtesalt til fisk O&CO
Saften av 1 lime
Fleur de Sel O&CO
Nykvernet pepper
Mini- crostini med olivenolje O&CO

Forberedelse

Forberedelse 20 min. Tilberedelse 0 min. Vente 10 min.

Åpne kamskjellene og fjern den flate toppen. Løsne kjøttet fra skjellet ved å skrape forsiktig mellom skjellet og muskelen med en liten skje. Rens forsiktig under rennende kaldt vann for å fjerne membraner og sand. Legg kamskjellene på litt tørkepapir, og la dem tørke. Vask grundig 4 skjell, tørk og sett til side. I en skål, bland kryddeblandingen, tomatpulver, olivenolje og limejuice. Smak til med salt og pepper og sett til side. Skjær kamskjellene på tvers i tynne skiver. Fordel tomat og sitron med mandler- kremen mellom de 4 skjellene som du vasket (bruk asjetter hvis du bruker ferdig rensede kamskjell). Spre kremen utover i et tynt lag og arranger kamskjellskivene på toppen. Krydre med salt og pepper og drypp over olivenoljeblandingen. Mariner i 5 min i romtemperatur. Server med Mini- Crostini med olivenolje eller ristede skiver av landbrød.

 

Gulrotkake med sitronolje

4 egg

2,5 dl sukker (gjerne brunt

1,5 dl sitronolje (oliviers) 3 dl hvetemel

2 ts natron

2 ts kanel

1 ts salt

1 ts vaniljesukke

5 dl finraspet gulrøtter

Pisk egg, olje og sukker sammen. Bland så i alt det tørre. Gulroten røres inn til slutt. Stekes i liten langpanne med bakepapir på 180 grader i ca 1 time.

Fyll:

250 g melis

100 g smør (romtemperert)

1 ts vaniljesukker

200 g Philadelfia kremost (romtemperert)
Rør smøret inn i melisen til den blir kremaktig. Bland i resten. Veldig godt med friske bær som topping på kaka!
Lykke til!